Vacuslim 48
1. 10. 2018
Prikaži vse

Maderoterapija

Maderoterapija je posebna oblika masaže z lesenimi pripomočki, ki izvira iz Kolumbije. Pri masaži pa so lesene pripomočke uporabljali tudi v vzhodnih kulturah, kot del kitajske in indijske medicine. Lesene pripomočke pri masaži se uporablja v različne namene, kot so zdravstveni, terapevtski, sprostitveni in lepotni.

Pri nas je predvsem razširjena oblika Maderoterapije za odpravo celulita in preoblikovanje telesa. Z različnimi anatomsko oblikovanimi lesenimi pripomočki (valjčki) dosežemo odpravo celulita, zmanjšanje maščobnih oblog in preoblikovanje telesa (lifting zadnjice). Maderoterapija je povsem naravna metoda za odpravo pomarančne kože in ne posega v telo, zato je varna in zelo priljubljena metoda. Od klasičnih anticelulitnih masaž se maderoterapija razlikuje predvsem po uporabi lesenih valjčkov, ki omogočajo intenziven pritisk in s tem razbijanje maščobnih celic in prepletenega vezivnega tkiva. Z lesenimi valjčki dosežemo, da so učinki masaže globlji in tako v krajšem času dosežemo enake ali boljše rezultate.

Maderoterapija pospeši limfni sistem, pospeši izločanje toksinov iz telesa, razbija maščobno tkivo, poveča pretok krvi in pomaga pri izboljšanju tonusa kože, oksigenira tkivo in s tem izboljša videz kože. Izločena limfa, toksini in odvečna voda iz tkiva omogočajo zmanjšane pritiska na krvne in limfne žile in tako izboljšajo prekrvavitev in nadaljnji pretok limfe, s tem pa se izboljša prehranjenost tkiv s kisikom in hranljivimi snovmi, kar pospešuje obnovo kože in vpliva na boljši metabolizem maščobe. Poleg tega pa posebno osnovani valjčki preoblikujejo telo, tako da zmanjšajo obseg, zmanjšajo maščobne obloge na kritičnih predelih in dvignejo zadnjico. Serija terapij pomaga tudi pri boju z odvečnimi kilogrami, saj pospešuje metabolizem in tako poveča bazalni metabolizem telesa. Maderoterapija je primerna za vse, ki jih pesti celulit, neenakomerne maščobne obloge ali pa bi radi razstrupili telo.

Prednost terapije je, da ne povzroča alergijskih reakcij na koži, saj je popolnoma naravna metoda. Maderoterapijo se izvaja v serijah, največkrat po 10 masaž zaporedoma. Trajanje in pogostost tretmaja pa se določita glede na stanje in stopnjo celulita in ciljev, ki jih skupaj s terapevtom določi stranka. Ob tretmajih Maderoterapije je potrebno zaužiti večjo količino vode, kot običajno, saj se pospeši izločanje toksinov iz telesa. Poleg tega pa je priporočljivo vplivati na življenjski slog (vadba, prehrana, spanje).

Vedno bolj pogosta uporaba Maderoterapije je tudi pri masaži obraza in terapevtske namene za odpravljanje bolečin v mišicah, sproščanje in tonifikacijo mišic in kože. Maderoterapija vpliva tudi na vezivno tkivo, sprosti fascije in jih naredi bolj prožne in prilagodljive, kar vpliva na počutje in prožnost telesa.

Novejše raziskave pa potrjujejo, da pravilno delovanje fascij vpliva tudi na izboljšanje imunskega sistema.