Tajske masaže

Tajska masaža celega telesa

Masaža traja 60 minut in je namenjena sprostitvi celega telesa. Masaža lajša bolečine v sklepih in mišicah, saj poskrbi za dodatno prekrvavitev obsklepnih delov in tako omogoča hitrejšo regeneracijo in boljše delovanje sklepa, mišico pa sprosti in jo naredi bolj prožno, poleg tega pa se pospeši izločanje strupenih snovi iz mišice in tako se zmanjša učinek 'muskelfibra'.

Masaža zmanjšuje stres in krepi vaše zdravje, saj sprošča in spodbuja izločanje hormona sreče in tako nas umirja in nam daje občutek samozaupanja in obvladljivosti situacije. Deluje blagodejno na glavobol, saj umirja dihanje in srčni utrip in tako je dostava kisika v možgane hitrejša in bolj redna. Spodbuja tudi izločanje limfe in s tem zmanjšuje količino vode in nekoristnih snovi v telesu, tako zmanjšuje oteklost in napetost. Spodbuja prebavne sisteme in izločanje seča. Z dodatno prekrvavitvijo pa tudi spodbuja obnovo telesnih tkiv, zato je regeneracija po aktivnosti ali po poškodbah veliko hitrejša.

Masaža hrbta in vratu

Masaža je primerna za vse, ki čutite kakršno koli bolečino ali napetost v vratu ali hrbtu. Posebej priporočljiva pa je za osebe, ki veliko sedijo ali dvigujejo težka bremena. Prav tako pa je priporočljiva za osebe, ki so prisiljene biti dalj časa v nenaravnih položajih telesa.

Hrbet in vrat sta za telo zelo pomembna, saj skrbita za stabilnost in prožnost celega telesa. Dokazano je, da večina težav s sklepi ali mišicami telesa izhaja iz težav hrbtenice ali ob hrbteničnih mišic. Redna masaža hrbta lajša bolečine in izboljšuje držo telesa. Zaradi pospeševanja prekrvavitve tkiv bo regeneracija hitrejša in osebe, ki imajo veliko obremenitev na hrbet, se bodo izognile kroničnim bolečinam in okvaram. Masaža hrbta sprošča mišice in živčevje celega telesa zato ima blagodejen učinek na stres in lajša težave s spanjem.

Masaža stopal

Masaža stopal je primerna za vse osebe starejše od 5 let. Deluje pomirjajoče in ima učinke na celo telo. Spodbuja prekrvavitev, blaži krčne žile. Stopala so prepletena z živčnimi končiči in spodbujanje le teh ima blagodejni učinek na celotno telo. Prav tako masaža stopal zmanjšuje znojenje in posledice sindroma mrzlih nog.

Masaža stopal umirja dihanje in tako sprošča celo telo. Masaža stopal traja le 25 minut.