Zdravljenje vraščenih nohtov

Kaj je vraščen noht?

Vraščen noht se vrašča v okoliško mehko tkivo, kar povzroča bolečino in vnetje. Lahko se pojavi tudi bakterijska okužba nohta, zato se razvije gnojno vnetje. Vraščen noht je najbolj pogost pri palcu in prizadene tako moške kot ženske in majhne otroke.

Zakaj pride do vraščenega nohta?

Vzroki za vraščanje nohta so različni, največkrat zaradi nepravilnega striženja nohtov, zaradi poškodbe prsta, motnje v rasti, nošenje preozkih čevljev, ter različne prirojene deformacije prstov.
SPONKA NAMESTO OPERACIJE

Pri vraščenih nohtah na nogah je pomembno, da reagirate takoj, ko prepoznate morebitno vraščanje. V našem centru vam nudimo zdravljenje vraščenih nohtov z korekcijsko sponko za vraščene nohte.


PODOFIX SPONKA


Aktivno lepilo sponko podofix je mogoče uporabiti za praktično vse vrste deformiranih, bolečih, vraščenih in zvitih nohtov. Poleg tega se priporoča tudi za zdravljenje hipergranulacije in kurjega očesa v obnohtnem kanalu. Podofix sponka je primerna tudi za kozmetični popravek deformiranega nohta.
Podofix sponka ostane na nohtu od dva tedna do približno dva meseca, nato se nadomesti z novo, vse dokler ni dosežen želeni rezultat zdravljenja. Sponka za vraščene nohte je pametna odločitev, saj so operacije dostikrat neuspešne.
Za morebitne informacije ali posvet o zdravljenju nas lahko pokličete!